Wie zijn de ondernemers die zich aansluiten bij Manifesto? Wat drijft hen?

Wie zijn de ondernemers die zich bij Manifesto aansluiten? Wat drijft hen? Deze keer: Corina Koekenbier van Dress for Success. Over veerkracht, voldoening en sociale bewogenheid.

De missie van Dress for Success is vrouwen en mannen in staat stellen economische onafhankelijkheid te bereiken, met een ondersteunend netwerk, professionele kleding en de ontwikkeling van vaardigheden om beter te functioneren in hun werk en persoonlijk leven.

Als je op zoek bent naar werk en je hebt geen inkomen, een minimuminkomen of een uitkering ben je van harte welkom in één van de winkels van Dress for Success. De vrijwilligers van Dress for Success voorzien je daar van professionele kleding en adviezen voor een sollicitatie- of acquisitiegesprek. Hun motto: je kunt maar één keer een goede eerste indruk maken! De kleding in de winkels is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat Dress for Success geen winstdoelstelling heeft, worden alle outfits en adviezen gratis verstrekt.

Dress for Success Amsterdam staat onder de bezielende leiding van Corina Koekenbier. “Ruim 70% van de mensen die hier komen, stromen door naar betaald werk. Er is niets mooiers dan te zien hoe iemand hier zijn of haar zelfvertrouwen terugwint. Wezenlijk impact hebben op een mensenleven geeft zoveel voldoening.”

Het leven bracht Corina naar deze plek. Corina begon haar carrière in de retailbranche. Ze was goed in haar werk en groeide al snel door naar een leidinggevende functie. Een uitdagende baan en een top salaris. Het ging haar voor de wind. Totdat ze door een ongelukkige val haar rug brak en thuis kwam te zitten. Ze kon niets meer. Wie was ze nu nog? Wat kon ze bijdragen aan de maatschappij? Voor haar fysieke herstel was veel tijd nodig en die tijd bracht haar ook de antwoorden op haar levensvragen. Vanuit een diep dal, klom ze langzaam weer op.

Voor haar eigen reïntegratie werkte ze als arbeidsbemiddelaar, een functie waarin ze heel goed bleek te zijn. Als geen ander wist zij wat de impact was van een periode uit de “running” zijn en wat dat met je doet als mens. Hier bleek haar toegevoegde waarde als ervaringsdeskundige en wist ze succesvol een beroep te doen op de veerkracht van de mensen die bij haar kwamen. Ze vervolgde haar carrière in de uitzendbranche.

Haar functie bij Dress for Success kwam per toeval op haar pad. Al haar werk -en levenservaring kwamen in deze rol samen en deze “dress” die zit haar als gegoten. “Ik heb altijd al iets sociaals in me gehad. Eigenlijk ben ik iets te soft voor de harde zakenwereld en net iets te hard voor non-profit, maar tegenwoordig moet in de non-profit commercieel gedacht worden om bestaansrecht te garanderen, dus mijn ervaring in de zakenwereld komt goed van pas. Ik wilde graag iets doen wat ertoe doet en dat heb ik hier gevonden. In tegenstelling tot mijn eerdere functies waar ik vooral werkte om mijn baas rijker en rijker te maken, kan ik nu echt iets voor mensen betekenen. De voldoening van het werken bij Dress for Success, is dat we ervoor zorgen dat mensen weer mee mogen doen in de maatschappij. Waar ze eerst niet meer mee telden, is een bezoek aan Dress for Success een stap naar weer mogen meedoen in de maatschappij. Ik draag hier graag aan bij”

Dat het menselijk zijn in het werk voor Corina belangrijk is, kenmerkt ook de relatie met Manifesto. “Monique van Manifesto is een accountant met het hart op de goede plek. Monique is een kei in haar vak èn is sociaal bewogen en inlevend. Een stichting is gewoon echt wat anders dan een commercieel bedrijf en Monique snapt dat. Bij Manifesto is de mens achter de ondernemer en de maatschappelijke gezondheid van het bedrijf minstens zo van waarde als de cijfers. Dit is voor bedrijven met een maatschappelijke missie ongelooflijk belangrijk.”