Hoe vergaat het de leden van Manifesto in Coronatijd?

Vandaag het tweede filmpje in een serie van tien, die Sico van der Plas en ik via Zoom hebben opgenomen in aanloop naar de crowdfunding die Manifesto gaat organiseren. Dit keer heb ik mijn vaste vragen gesteld aan Carolien Croon van het Bijbels Museum.

Ik vroeg haar: Wat kenmerkt een betekenisvolle ondernemer? Wat doet deze tijd met je? Wat is de rol van Manifesto hierin? Naar welke waarden streef je? En welke rol speelt geld hierin?

Nou zijn de meeste klanten/leden van de coöperatie Manifesto bijzonder, maar het verhaal dat hier vertelt wordt is wel heel bijzonder.
Voor wie nog niet precies weet wie Manifesto is en wat deze bijzondere organisatie doet: Manifesto is de coach en accountant van veel betekenisvolle bedrijven in Nederland.

Een betekenisvolle organisatie onderscheid zich van gewone ondernemingen omdat zij niet streven naar winst, maar naar waarden. Geld is in hun businessmodel niet meer een middel om die waarden te vergaren. Die waarden hebben altijd iets te maken met maatschappelijke relevantie, sociale impact, inclusiviteit en/of herstel van het ecosysteem.

Bijbels Museum

Vandaag het tweede filmpje in een serie van tien, die Sico van der Plas en ik via Zoom hebben opgenomen in aanloop naar de crowdfunding die Manifesto gaat organiseren. Dit keer heb ik mijn vaste vragen gesteld aan Carolien Croon van het Bijbels Museum.Ik vroeg haar: Wat kenmerkt een betekenisvolle ondernemer? Wat doet deze tijd met je? Wat is de rol van Manifesto hierin? Naar welke waarden streef je? En welke rol speelt geld hierin?Nou zijn de meeste klanten/leden van de coöperatie Manifesto bijzonder, maar het verhaal dat hier vertelt wordt is wel heel bijzonder.Voor wie nog niet precies weet wie Manifesto is en wat deze bijzondere organisatie doet: Manifesto is de coach en accountant van veel betekenisvolle bedrijven in Nederland.Een betekenisvolle organisatie onderscheid zich van gewone ondernemingen omdat zij niet streven naar winst, maar naar waarden. Geld is in hun businessmodel niet meer een middel om die waarden te vergaren. Die waarden hebben altijd iets te maken met maatschappelijke relevantie, sociale impact, inclusiviteit en/of herstel van het ecosysteem.Wil je meer weten: ga dan naar www.Manifesto.nl

Geplaatst door Manifesto op Dinsdag 5 mei 2020